Hematon nieuws

 

Hieronder vind je de nieuwsberichten die door Hematon zijn uitgebracht.

 • Tinus Herschen_SC_Donor_Bedankt_Foto_Liesbeth van der Heijden

  'Stamceldonor bedankt' tijdens de Nijmeegse Vierdaagse

  'Het gaat niet om mij', zegt Tinus Herschen wel drie keer bezwerend tijdens het interview. 'Ik wil me dienstbaar opstellen en aandacht vragen voor het belang van stamceldonoren.' Hij heeft nóg een belangrijke reden om de Nijmeegse Vierdaagse mee te lopen. 'Ik wil mijn stamceldonor publiekelijk bedanken.' 

 • Hematon_Jaarverslag_Infographic_660X440

  Hematon in 2018

  Hoeveel mensen bezochten de bijeenkomsten van Hematon in 2018? En hoeveel bezoekers had de site? Met welke onderwerpen hielden onze belangenbehartigers zich bezig en is ons ledenaantal gegroeid? 

 • DJE_SB_SocialMedia_Huisarts

  Patiënt heeft behoefte aan huisarts als coach

  Huisartsen kunnen een prominentere rol spelen bij het ondersteunen van kankerpatiënten. Hoewel een ruime meerderheid behoefte heeft aan contact met de huisarts, zegt 1 op de 5 geen contact te hebben gehad met hun huisarts. Ook ervaren de meeste patiënten nog weinig hulp bij het maken van keuzes in hun behandeling.

 • Hematon-project Werk als medicijn voor drie noordelijke provincies

  Heb jij leukemie, lymfklierkanker, multipel myeloom of de ziekte van Waldenström en geen betaald werk? En zou je wel graag aan de slag willen? Woon je bovendien in Friesland, Groningen of Drenthe? 

Oudere nieuwsberichten

Algemeen nieuws

 • 11stedenzwemtocht steunt ook twee hemato-oncologische projecten


  Maarten van der Weijden haalde met zijn monsterzwemtocht afgelopen weekend maar liefst 5,1 miljoen euro op, en de teller loopt nog steeds. Dat betekent dat alle geselecteerde projecten gerealiseerd kunnen worden. Ook de twee op het gebied van hematologische kanker.

 • Medicijn om stamceltransplantaties veiliger te maken komt later beschikbaar

  Het medicijn ATIR101 komt later op de markt dan verwacht. Dat laat producent Kiadis Pharma weten. Het middel moet stamceltransplantaties voor leukemiepatiënten veiliger maken.

 • Zorg voor naaste en werk vormen lastige combinatie

  Veel naasten van mensen met kanker hebben behoefte aan professionele steun om zorg en werk te combineren. Maar ze krijgen die steun niet. Dat blijkt uit het Doneer je ervaring-onderzoek van NFK, waar ook Hematon deel van uitmaakt, naar de impact op hun werk van kanker bij een naaste.

 • Nieuwe site over het afweersysteem

  De Nederlandse Vereniging voor Immunologie heeft een nieuwe site, mijnafweer.nl. De site geeft heldere, laagdrempelige informatie over het afweersysteem. Interessant als je specifieke informatie zoekt over deze kant van je ziekte of behandeling.

 • Hematologische kankersoorten in top vijf

  Alle hematologische kankersoorten samen staan op plaats vijf van de meestvoorkomende kankersoorten in Nederland bij zowel mannen als vrouwen. Tussen 1989 en 2016 is het aantal diagnoses meer dan verdubbeld naar 9.700 gevallen.