Naasten

 

Als de diagnose bloedkanker of lymfklierkanker is gesteld, of als er een stamceltransplantatie nodig is, gaat alle aandacht vanzelfsprekend naar de patiënt. Maar als naaste krijg je ook met veel verschillende gevoelens te maken. Zoals onzekerheid, angst en machteloosheid, woede en teleurstelling. Niet voor niets wordt gezegd: kanker heb je nooit alleen.

Nauw betrokken zijn bij een ernstig zieke is een zware belasting. Als gezonde naaste doe je alles wat je kunt. Maar het is ook belangrijk om aandacht voor jezelf te hebben. Alleen dan kun je jouw zieke partner, kind, ouder, broer of zus blijven ondersteunen.

Word lid!

Als patiënt wil je meer weten over je ziekte, je verhaal delen en lotgenoten ontmoeten. Hematon maakt dat mogelijk met behulp van haar leden en donateurs. Als lid krijg je een welkomstpakket met het bijzondere boek 'Ervaringen', vol herkenning en informatie. Bovendien ontvang je vier keer per jaar Hematon Magazine: een blad boordevol interviews, nieuws en medische updates. 

Je ontvangt verder uitnodigingen voor regionale en landelijke bijeenkomsten waar je lotgenoten ontmoet en relevante informatie over je ziekte krijgt van artsen en andere deskundigen. Het lidmaatschap kost slechts € 25,00 per jaar.

Word lid!
Samen vol in de wind

Samen vol in de wind

Ceciel Bruin-Mosch e.a.

Een boek door en voor naasten van ernstig zieke patiënten.