Bestrijden lymfeklieren kanker?

Knooppunten zijn kleine filters door het hele lichaam. De cellen in lymfeklieren helpen infecties te vernietigen, zoals van een virus, of schadelijke cellen, zoals kankercellen. Wanneer kankercellen zich losmaken van een tumor, kunnen ze via de bloedbaan of het lymfesysteem naar andere gebieden reizen. Als ze door het lymfesysteem reizen, kunnen de kankercellen in lymfeklieren terechtkomen.

De meeste ontsnapte kankercellen sterven of worden gedood voordat ze ergens anders kunnen groeien. Maar een of twee kunnen zich in een nieuw gebied vestigen, beginnen te groeien en nieuwe tumoren vormen. Deze verspreiding van kanker naar een nieuw deel van het lichaam wordt metastase genoemd. De lymfe bevat een groot aantal van een type witte bloedcellen dat lymfocyten wordt genoemd.

Deze cellen bestrijden infecties en vernietigen beschadigde of abnormale cellen. Bij muizen lijken kankercellen (blauw) die zich naar de lymfeklieren verspreiden (oranje) immuuncellen (paars) te overtuigen om de kanker te helpen verspreiden naar andere organen (longen en lever). Lymfeklieren zijn boonvormige organen die virussen, bacteriën en kankercellen uit het lichaam filteren. Als je ziek bent en de dokter de zijkanten van je nek voelt, controleren ze of je lymfeklieren opgezwollen zijn met immuuncellen die een infectie bestrijden.

De studie, gedeeltelijk gefinancierd door NCI's Cancer Systems Biology Consortium, toonde aan dat kankercellen in de lymfeklieren van muizen immuuncellen aanmoedigen om tumoren te beschermen in plaats van ze aan te vallen. Als gevolg hiervan krijgt de initiële tumor in wezen een pas om zich naar de rest van het lichaam te verspreiden. Veel studies hebben gekeken naar het samenspel van immuuncellen en kankercellen in tumoren, maar deze bevindingen benadrukken „actie die ergens anders plaatsvindt, buiten de metastatische en primaire tumoren”, zei Hannah Dueck, Ph, D. Het benadrukt de rol van de lymfeklieren in de algehele immuunrespons op kanker, zei ze.

Lymfe, een waterig mengsel van immuuncellen en vocht, stroomt door ons lichaam via een netwerk van aderachtige pijpen. Honderden lymfeklieren zijn verspreid langs dit netwerk. Lymfeklieren zijn als geavanceerde trainingscentra. Binnenin leren immuuncellen hoe ze infecties en kanker kunnen bestrijden.

Eenmaal volledig getraind, verlaten de immuuncellen de lymfeklieren om het lichaam te controleren op indringers. Verdere studies bevestigden dat hogere niveaus van PD-L1 en MHC-I melanoomcellen beschermden tegen aanvallen door immuuncellen. Meer specifiek doodden immuuncellen, NK-cellen genaamd, minder melanoomcellen die zich naar de lymfeklieren verspreidden dan melanoomcellen die zich niet verspreidden. De onderzoekers onderzochten ook wat er gebeurt als kanker in de lymfeklieren komt.

Net als bij wat andere onderzoeken hebben gevonden, lijkt het erop dat wanneer kankercellen aankomen, ze de hoeveelheden en soorten immuuncellen in de lymfeklieren verschuiven. Bij muizen waren er bijvoorbeeld minder kankerdodende immuuncellen in lymfeklieren die werden binnengevallen door melanoom dan in lymfeklieren die kankervrij waren, ontdekten de onderzoekers. Er waren ook meer immuuncellen genaamd T-regulerende cellen (T-reg's) in lymfeklieren die werden binnengevallen door melanoomcellen. De belangrijkste rol van T-reg's is om gezonde cellen te beschermen tegen aanvallen door andere immuuncellen die van de rails zijn gegaan.

Door dit te doen, helpen T-regs auto-immuunziekten en chronische ontstekingen te voorkomen. Maar T-regs kunnen soms door elkaar raken en ongezonde cellen beschermen die moeten worden geëlimineerd, zoals kankercellen. In de lymfeklieren leren immuuncellen wat ze moeten aanvallen (zoals geïnfecteerde cellen) en wat ze moeten beschermen (zoals gezonde cellen). Maar deze studie suggereert dat immuuncellen in lymfeklieren die door kanker zijn binnengevallen, leren de kankercellen te beschermen in plaats van ze aan te vallen, Dr.

Dit fenomeen wordt immuuntolerantie genoemd. Kankercellen kunnen zich losmaken van de primaire kanker en door het lymfestelsel reizen naar lymfeklieren verder weg van waar de kanker begon. Deze staan bekend als lymfeklieren op afstand. Als kankercellen zich vestigen in de verre lymfeklieren, staat het bekend als secundaire of gemetastaseerde kanker.

Het diagram toont de lymfevaten, lymfeklieren en de andere organen waaruit het lymfestelsel bestaat. Hoewel het verwijderen van lymfeklieren die kankercellen bevatten nuttig kan zijn, kan het ook problemen veroorzaken. Vaker kan kanker in de lymfeklieren verschijnen als een uitzaaiing, die zich van ergens anders in het lichaam verspreidt. De wetenschappers ontwikkelden vervolgens een apparaat om lymfeklieren te comprimeren om de geleidelijke groei van lymfekliermetastasen te simuleren.

En in weefselmonsters van mensen met hoofd- en halskanker waren er meer T-regs in lymfeklieren waar kanker was binnengedrongen dan in lymfeklieren die kankervrij waren. In de nabije toekomst is het team van plan om precies te onderzoeken hoe kankercellen in de lymfeklieren T-regs overhalen om ze te beschermen. Er waren veel meer tumoren in de longen van muizen met kanker in hun lymfeklieren dan bij muizen die dat niet deden, vonden ze. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat het verwijderen van lymfeklieren tijdens kankeroperaties het immuunsysteem van een persoon verzwakt, omdat het immuunsysteem groot en complex is en zich door het hele lichaam bevindt.

Kanker gevonden in nabijgelegen lymfeklieren wordt meestal anders behandeld dan kanker in lymfeklieren die verder weg zijn van de primaire kanker. De meeste kankercellen die door de bloedbaan of het lymfesysteem reizen, zullen echter afsterven of worden gedood voordat ze de kans krijgen om te metastaseren, volgens de American Cancer Society (ACS). Het verlichten van solide stress met het bloeddrukmedicijn losartan verhoogde het aantal bloedvaten en T-cellen in lymfekliermetastasen, wat suggereert dat het verlichten van vaste stress een potentiële strategie is om de toegang van T-cellen in tumoren te verbeteren. Als een lymfeklier dicht bij het huidoppervlak wordt aangetast, kan uw arts deze mogelijk zien of voelen.

Lymfeklieren zijn kleine structuren die werken als filters voor vreemde stoffen, zoals kankercellen en infecties. Andere behandelingsopties voor kanker in de lymfeklieren kunnen chemotherapie, bestralingstherapie, een stamceltransplantatie, immunotherapie of gerichte therapie zijn. Wanneer meerdere delen van lymfeklieren opgezwollen zijn, kan dit duiden op een lichaamsbrede ziekte die onmiddellijke aandacht behoeft. De lymfe stroomt vervolgens door de lymfevaten in de lymfeklieren, die bacteriën en beschadigde cellen eruit filteren.

.

Leave Reply

Required fields are marked *