Is lymfeklierkanker erfelijk?

Sommige mensen erven DNA-mutaties van een ouder die hun risico op sommige soorten kanker verhogen. Het hebben van een familiegeschiedenis van lymfoom (Hodgkin-lymfoom, Non Hodgkin-lymfoom, CLL) lijkt uw risico op lymfoom te verhogen. Genveranderingen gerelateerd aan NHL worden meestal tijdens het leven verworven, in plaats van te worden geërfd. Hodgkin-lymfoom is niet besmettelijk en wordt niet verondersteld in gezinnen te voorkomen.

Hoewel uw risico verhoogd is als een eerstegraads familielid (ouder, broer of zus of kind) lymfoom heeft gehad, is het niet duidelijk of dit komt door een erfelijke genetische fout of levensstijlfactoren. Lymfoom wordt niet doorgegeven van ouder op kind (geërfd). DCEG-onderzoekers bestuderen een reeks erfelijke syndromen die getroffen personen en hun familieleden vatbaar kunnen maken voor kanker. Deze omvatten erfelijke syndromen van beenmergfalen, Li-Fraumeni-syndroom, dyskeratose congenita en andere erfelijke predispositiesyndromen voor kanker.

We gebruiken een interdisciplinaire klinische onderzoeksbenadering om systematisch kankers te onderzoeken die verband houden met deze syndromen. Lymfoom wordt niet geërfd van je ouders. Uw risico op het ontwikkelen van lymfoom is iets hoger als u een familielid of naaste verwant (ouder, broer, zus of kind) heeft die lymfoom heeft. Dit verhoogde risico is meestal niet gekoppeld aan een genafwijking.

Onderzoek suggereert dat het verhoogde risico kan worden veroorzaakt door het erven van verschillende genetische verschillen tussen verschillende mensen (polymorfismen) die allemaal kunnen bijdragen aan een kleine toename van het risico. Deze genetische verschillen zitten vaak in genen van het immuunsysteem. Sommige leefstijlfactoren kunnen echter ook bijdragen aan een verhoogd risico op de ontwikkeling van een lymfoom. Cancer Research UK heeft meer informatie over het verminderen van uw risico op het ontwikkelen van kanker door een gezonde levensstijl te volgen.

Aangezien de diagnose van kanker, gezondheidsgeschiedenis en prognose van elke persoon anders is, moet er een op maat gemaakt behandelplan voor kanker zijn om aan de specifieke behoeften van elke persoon te voldoen. Familiale bloed- en lymfeklierkankers Studie DCEG-onderzoekers bestuderen al meer dan 30 jaar de oorzaken van familiaire bloed- en lymfeklierkanker. Als alternatieve kankertherapie hebben studies de werkzaamheid van enzymbehandeling aangetoond bij het ondersteunen van het vermogen van het immuunsysteem om de activiteit in het lichaam te verhogen om kankercellen aan te vallen. En het begint meestal in lymfeklieren van de nek, de borst, onder de armen, en vordert op een ordelijke manier en voorspelbare manier naar andere lymfeklierplaatsen.

Het lymfestelsel omvat de milt, thymus, lymfeklieren en lymfekanalen, evenals de amandelen en adenoïden. Omdat lymfeweefsel door het hele lichaam wordt aangetroffen, kan HL overal beginnen, inclusief de lymfeklieren, milt, spijsverteringskanaal of andere hoofddelen van het lymfestelsel. Sommige mensen die kanker hebben gehad, kunnen later in hun leven ook een tweede, andere kanker ontwikkelen en dit kan lymfoom zijn. Familial Testicular Cancer Study DCEG-onderzoekers voeren de Familiar Testicular Cancer Study uit om de genetische oorzaken van zaadbalkanker te onderzoeken.

Dit veroorzaakt te veel zieke en ineffectieve lymfocyten in lymfeklieren en zorgt ervoor dat de lymfeklieren, milt en lever opzwellen. Maar in sommige gevallen begint non-Hodgkin-lymfoom te groeien in een orgaan, in plaats van te beginnen in een lymfeklier en zich te verspreiden naar een orgaan. Veel voorkomende symptomen van lymfoom zijn zwelling van lymfeklieren in uw nek, in uw oksels of in uw lies. Om dit concept verder te onderzoeken, is het het beste om te identificeren wat lymfoom veroorzaakt, de soorten lymfoom, wie het meestal treft, evenals behandelingstypen en wat er gebeurt als kanker zich verspreidt naar de lymfeklieren in plaats van daaruit te komen.

Ten eerste zullen ze u waarschijnlijk een lichamelijk onderzoek geven om te controleren op gezwollen lymfeklieren en te zien of uw milt of lever opgezwollen aanvoelt. Deze specifieke DNA-mutaties beïnvloeden lymfocyten, die zich ophopen in de lymfeklieren en andere delen van het lymfestelsel om tumoren te vormen, gezond weefsel te verdringen en het vermogen om te functioneren te beperken. Een biopsie is wanneer een arts cellen uit de lymfeklier verwijdert om te bepalen of kankercellen aanwezig zijn. .

Leave Reply

Required fields are marked *