Waar komt lymfeklierkanker vandaan?

Er zijn twee soorten lymfocyten, T-cellen en B-cellen. En lymfoom treedt op wanneer een van deze soorten lymfocyten ongecontroleerd groeit en zich vermenigvuldigt. Vaak zullen deze abnormale cellen zich ophopen en tumoren veroorzaken in de lymfeklieren, die daadwerkelijk door uw hele lichaam aanwezig zijn. Wanneer kankercellen zich losmaken van een tumor, kunnen ze via de bloedbaan of het lymfesysteem naar andere gebieden reizen.

Als ze door het lymfesysteem reizen, kunnen de kankercellen in lymfeklieren terechtkomen. De meeste ontsnapte kankercellen sterven of worden gedood voordat ze ergens anders kunnen groeien. Maar een of twee kunnen zich in een nieuw gebied vestigen, beginnen te groeien en nieuwe tumoren vormen. Deze verspreiding van kanker naar een nieuw deel van het lichaam wordt metastase genoemd.

Vaker kan kanker in de lymfeklieren verschijnen als een uitzaaiing, die zich van ergens anders in het lichaam verspreidt. Sommige kankercellen breken af van een tumor en metastaseren op een andere locatie. Die kankercellen kunnen door de bloedbaan reizen en andere organen bereiken, of door het lymfesysteem gaan en lymfeklieren bereiken. De meeste kankercellen die door de bloedbaan of het lymfesysteem reizen, zullen echter afsterven of worden gedood voordat ze de kans krijgen om te metastaseren, volgens de American Cancer Society (ACS).

Kankercellen kunnen zich losmaken van de primaire kanker en door het lymfestelsel reizen naar lymfeklieren verder weg van waar de kanker begon. Deze staan bekend als lymfeklieren op afstand. Als kankercellen zich vestigen in de verre lymfeklieren, staat het bekend als secundaire of gemetastaseerde kanker. Lymfoom is kanker die begint in infectiebestrijdende cellen van het immuunsysteem, lymfocyten genaamd.

Deze cellen bevinden zich in de lymfeklieren, milt, thymus, beenmerg en andere delen van het lichaam. Wanneer u lymfoom heeft, veranderen lymfocyten en groeien ze uit de hand. Secundaire kanker in de lymfeklieren is wanneer kankercellen zich naar de lymfeklieren hebben verspreid door een kanker die elders in het lichaam begon. Dit komt omdat als een primaire kanker zich heeft verspreid naar de nabijgelegen lymfeklieren, dit het risico verhoogt dat de kanker zich naar andere delen van het lichaam heeft verspreid (zelfs als die knooppunten zijn verwijderd).

Wanneer een longkanker zich bijvoorbeeld naar de lymfeklieren heeft verspreid, zien de cellen in de lymfeklieren eruit als longkankercellen. Chemotherapie is een kankerbestrijdende methodologie die stand-alone medicijnen of een combinatie van medicijnen gebruikt om pijnsymptomen te verlichten, de groei van kankercellen te beheersen en, idealiter, kankercellen te elimineren. Secundaire kanker in de lymfeklieren is wanneer kankercellen zich naar de lymfeklieren hebben verspreid door een kanker die ergens anders in het lichaam is begonnen. Als kanker zich vanuit een ander deel van het lichaam in de lymfeklieren verspreidt, staat dit bekend als secundaire of gemetastaseerde kanker.

Als u een gevoel van kleine, harde knobbeltjes onder de huid in uw oksels, nek of lies opmerkt, kan dit betekenen dat uw lymfeklieren opgezwollen zijn. Het verwijderen van lymfeklieren tijdens kankeroperaties is „hoogst onwaarschijnlijk dat het het immuunsysteem van de patiënt verzwakt, omdat het „groot en complex” is en zich door het hele lichaam bevindt, zegt de ACS. De lymfeklieren bevatten immuuncellen die het schadelijke materiaal aanvallen en voorkomen dat het zich rond het lichaam verspreidt. Het is alleen mogelijk om te zien of een kanker aanwezig is door een deel of de hele lymfeklier te verwijderen en de cellen in een laboratorium te onderzoeken.

We bieden u ook de mogelijkheid om te profiteren van baanbrekende kankerbehandeling die alleen beschikbaar is via klinische onderzoeken en kankeronderzoek. Het meest voorkomende symptoom van kanker in de lymfeklieren is dat 1 of meer lymfeklieren opgezwollen raken of hard aanvoelen. Mogelijke oorzaken van lymfadenopathie zijn infecties, letsel aan de lymfeklieren, medicijnen, aandoeningen van het immuunsysteem en kanker. Kanker kan beginnen in de lymfeklieren, zoals in het geval van lymfoom, maar het kan zich ook verspreiden naar lymfeklieren van ergens anders in het lichaam.

Sommige lymfeklieren bevinden zich diep in het lichaam, zoals tussen de longen of rond de darm, om vloeistof in die gebieden te filteren. Zodra uw medische team heeft vastgesteld waar de primaire plaats van kanker is, zullen ze vervolgens de omliggende lymfeklieren onderzoeken om te bepalen hoeveel de kanker zich heeft verspreid. .

Leave Reply

Required fields are marked *