Is kanker die zich naar de lymfeklieren heeft verspreid, te genezen?

Kanker kan ook beginnen in de lymfeklieren. Over het algemeen zijn kankers die zich naar de lymfeklieren hebben verspreid meestal stadium 2 of 3, zegt Juan Santamaria, MD, chirurgische oncoloog Nebraska Medicine. Veel van deze kankers zijn in dit stadium nog steeds behandelbaar en zelfs te genezen. Er zijn verschillende behandelingen die een persoon kan krijgen om kanker te behandelen die zich naar lymfeklieren heeft verspreid.

Chirurgie kan worden gebruikt om sommige vormen van uitgezaaide kanker te behandelen die zich naar de lymfeklieren heeft verspreid. Andere behandelingsopties voor kanker in de lymfeklieren kunnen chemotherapie, bestralingstherapie, een stamceltransplantatie, immunotherapie of gerichte therapie zijn. Wanneer kanker zich verspreidt naar lymfeklieren, verspreidt het zich meestal naar knooppunten in de buurt van de tumor zelf. Dit zijn de knooppunten die het grootste deel van het werk hebben gedaan om de kankercellen eruit te filteren of te doden.

Secundaire kanker in de lymfeklieren is wanneer kankercellen zich naar de lymfeklieren hebben verspreid door een kanker die ergens anders in het lichaam is begonnen. Om te metastaseren breken kankercellen af van de primaire tumor en reizen ze door het bloed of de lymfe naar andere organen. Als iemand kanker in zijn lymfeklieren blijkt te hebben, is dit meestal een slecht teken dat de kanker zich heeft of zal verspreiden naar andere delen van het lichaam. De meeste sterfgevallen door kanker worden veroorzaakt door uitgezaaide kanker.

Enscenering is een manier om kanker te beschrijven. Het stadium van kanker vertelt je waar een kanker zich bevindt en de grootte ervan, hoe ver het is uitgegroeid tot nabijgelegen weefsels en of het zich heeft verspreid naar nabijgelegen lymfeklieren of andere delen van het lichaam. Voordat een kankerbehandeling wordt gestart, kunnen artsen fysieke onderzoeken, beeldvormingsscans en andere tests gebruiken om het stadium van kanker te bepalen. De enscenering kan pas worden voltooid als alle tests zijn voltooid.

Heeft de tumor zich verspreid naar de lymfeklieren? De onderzoekers vroegen eerst of kanker in de lymfeklieren van muizen tumoren helpt metastaseren naar de longen, een van de meest voorkomende plaatsen waar kanker zich naar verspreidt. Gemetastaseerde kanker verwijst naar kanker die zich buiten het punt van oorsprong heeft verspreid naar andere, verre delen van het lichaam. Als kanker wordt aangetroffen in een of meer lymfeklieren, kan dit betekenen dat er meer tests nodig zijn om te weten in hoeverre de kanker zich heeft verspreid. Al meer dan een eeuw debatteren onderzoekers of deze invasie van lymfeklieren de kanker helpt zich te verspreiden (of te metastaseren) naar andere organen.

Er waren ook meer immuuncellen genaamd T-regulerende cellen (T-reg's) in lymfeklieren die werden binnengevallen door melanoomcellen. Bij het aanraken van een getroffen gebied kunnen gezwollen lymfeklieren zacht en rond aanvoelen, zoals knobbeltjes ter grootte van een erwt, pinda of druif. Er is een hoger risico dat kanker terugkomt na een operatie wanneer een kanker zich heeft verspreid naar lymfeklieren. Voordat een tumor zich verspreidt van de oorspronkelijke locatie naar andere delen van het lichaam, dringt deze meestal nabijgelegen lymfeklieren binnen.

De kankercellen zullen eruit zien als de kankercellen van de tumor waar ze vandaan komen, dus borstkankercellen in het lymfestelsel zullen er nog steeds uitzien als borstkanker. Behandeling voor kanker in de lymfeklieren varieert afhankelijk van de tumorgrootte en locatie en of de kanker is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam. Wanneer de kankercellen in de verre lymfeklieren onder een microscoop worden onderzocht, zien ze eruit als cellen van de primaire kanker. Na enkele weken injecteerden de onderzoekers melanoomcellen die zich niet naar lymfeklieren verspreiden in de aderen van de muizen en controleerden vervolgens hun longen op kanker.

Bovendien is het belangrijk om te weten hoeveel kankercellen naar de respectieve lymfeklier zijn gereisd. Biomarkers, ook wel tumormarkers genoemd, zijn stoffen die in hoger dan normale niveaus worden aangetroffen in de kanker zelf, of in bloed, urine of weefsels van sommige mensen met kanker. Kanker die wordt aangetroffen in nabijgelegen lymfeklieren wordt meestal anders behandeld dan kanker in lymfeklieren die verder weg zijn van de primaire kanker.

Leave Reply

Required fields are marked *