Voorkomen lymfeklieren de verspreiding van kanker?

Kankercellen kunnen zich losmaken van de primaire kanker en door het lymfestelsel reizen naar lymfeklieren verder weg van waar de kanker begon. Deze staan bekend als lymfeklieren op afstand. Als kankercellen zich vestigen in de verre lymfeklieren, staat het bekend als secundaire of gemetastaseerde kanker. Het verwijderen van kankerachtige lymfeklieren kan helpen voorkomen dat kanker zich verder verspreidt of terugkomt.

Maar het kan soms leiden tot lymfoedeem, een aandoening waarbij lymfevocht zich terugtrekt in het deel van het lichaam waar vroeger een knooppunt was. Lymfoedeem kan zwelling en zenuwongemak of disfunctie veroorzaken, maar het goede nieuws is dat lymfoedeem vaak kan worden behandeld of zelfs genezen. Uw arts kan u helpen de voordelen en risico's van het verwijderen van kankerklieren af te wegen. Een chirurg kan de beslissing nemen om de lymfeklieren te verwijderen als ze kankercellen bevatten.

Het verwijderen van lymfeklieren kan echter andere problemen veroorzaken. Om te metastaseren breken kankercellen af van de primaire tumor en reizen ze door het bloed of de lymfe naar andere organen. Als iemand kanker in zijn lymfeklieren blijkt te hebben, is dit meestal een slecht teken dat de kanker zich heeft of zal verspreiden naar andere delen van het lichaam. De meeste sterfgevallen door kanker worden veroorzaakt door uitgezaaide kanker.

Kanker die in de lymfeklieren verschijnt, is een indicator van hoe de kanker zich verspreidt. Als kankercellen alleen worden aangetroffen in de lymfeklieren in de buurt van de oorspronkelijke tumor, kan dit erop wijzen dat de kanker zich in een eerder stadium bevindt en zich niet ver buiten het primaire gebied heeft verspreid. Toen ze drukkracht uitoefenden op lymfeklieren, was er een duidelijk verband tussen fysieke kracht en verstoring van het binnendringen van T-cellen in lymfeklieren. Het is mogelijk dat u geen merkbare symptomen ervaart van kankercellen die zich naar uw lymfeklieren verspreiden, dus een diagnose van uw arts is belangrijk.

Dat is belangrijk om in gedachten te houden, want hoewel kanker lymfeklieren kan doen opzwellen, is dit niet de meest voorkomende oorzaak van vergrote knopen. De studie, gedeeltelijk gefinancierd door NCI's Cancer Systems Biology Consortium, toonde aan dat kankercellen in de lymfeklieren van muizen immuuncellen aanmoedigen om tumoren te beschermen in plaats van ze aan te vallen. Wanneer kanker zich heeft verspreid naar een lymfeklier, het zal meestal opgezwollen en vergroot worden, zal het hard aanvoelen en al dan niet zacht aanvoelen, Dr. Aan de andere kant, als uw arts vindt dat de kankercellen naar lymfeklieren zijn gereisd ver van de oorspronkelijke tumor, kan de kanker zich sneller verspreiden en zou zich in een later stadium kunnen bevinden.

De American Cancer Society biedt programma's en diensten aan om u te helpen tijdens en na de behandeling van kanker. We hebben honderden lymfeklieren verspreid over het hele lichaam, waaronder de nek, oksel, borst, buik en lies. Kanker die zich wijd door het lichaam heeft verspreid, wordt als gemetastaseerd beschouwd en wordt kanker van stadium 4 genoemd. De kanker van iedereen is anders en wanneer er sprake is van betrokkenheid bij de lymfeklieren, zal uw arts hier rekening mee houden bij het aanbieden van behandelingsopties.

Gezwollen lymfeklieren (lymfadenopathie) vertellen je dat er iets niet klopt, maar andere symptomen helpen het probleem op te sporen. Behandeling voor kanker in de lymfeklieren varieert afhankelijk van de tumorgrootte en locatie en of de kanker is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam. De ACS merkt op dat zodra de lymfeklieren zijn verwijderd, de lymfevloeistof in dat gebied niet langer kan weglopen. Voordat een tumor zich verspreidt van de oorspronkelijke locatie naar andere delen van het lichaam, dringt deze meestal nabijgelegen lymfeklieren binnen.

Leave Reply

Required fields are marked *