Is lymfeklierkanker altijd dodelijk?

Als ze door het lymfesysteem reizen, kunnen de kankercellen in lymfeklieren terechtkomen. De meeste ontsnapte kankercellen sterven of worden gedood voordat ze ergens anders kunnen groeien. De aanwezigheid van kankercellen in een lymfeklier geeft aan dat de kanker zich verspreidt. Kankercellen die in de lymfeklier overleven, kunnen vervolgens naar andere delen van het lichaam reizen.

Het meest voorkomende symptoom van kanker in de lymfeklieren is dat 1 of meer lymfeklieren opgezwollen raken of hard aanvoelen. Maar als er maar een klein aantal kankercellen in de lymfeklieren zit, merkt u mogelijk geen veranderingen op. In zeldzame gevallen kan zwelling van de lymfeklieren verband houden met kanker. Sommige kankers beginnen in de lymfeklieren.

Non-Hodgkin-lymfoom en Hodgkin-lymfoom zijn soorten lymfestelselkankers, evenals acute lymfatische leukemie. Lymfoom is een kanker van het lymfestelsel, dat deel uitmaakt van het kiembestrijdende netwerk van het lichaam. Kankertumoren kunnen zich overal in het lichaam ontwikkelen en uiteindelijk naar de lymfeklieren en andere delen van het lymfestelsel reizen. Wanneer kankercellen aan tumoren ontsnappen, kunnen ze afsterven voordat ze ergens anders kunnen beginnen met groeien, maar als ze zich vestigen, groeien en zich blijven verspreiden, wordt dit metastase genoemd.

Ongeveer 75% van de 100 mensen (ongeveer 75%) overleeft 5 jaar of langer nadat ze zijn gediagnosticeerd. Hodgkin-lymfoom is een zeldzame kanker die zich ontwikkelt in het lymfestelsel, een netwerk van bloedvaten en klieren die zich door uw lichaam verspreiden. Kankercellen kunnen door het lymfesysteem reizen nadat ze zich hebben losgemaakt van de oorspronkelijke tumor, waardoor ze naar de lymfeklieren leiden. De kankercellen zullen eruit zien als de kankercellen van de tumor waar ze vandaan komen, dus borstkankercellen in het lymfestelsel zullen er nog steeds uitzien als borstkanker.

Naast een lymfeklierbiopsie wordt het TNM-systeem (tumor, aantal, metastase) vaak gebruikt om een diagnose te stellen en te bepalen welk type behandeling het beste is. Dit is een kleine chirurgische ingreep waarbij een monster van aangetast lymfeklierweefsel wordt verwijderd en bestudeerd in een laboratorium. Dit veroorzaakt te veel zieke en ineffectieve lymfocyten in uw lymfeklieren en zorgt ervoor dat de lymfeklieren, milt en lever opzwellen. Dit type kanker zorgt ervoor dat natuurlijke systemische enzymen kankercellen neutraliseren en tumoren verkleinen en tegelijkertijd de immuunfunctie bevorderen.

De kanker van iedereen is anders en wanneer er sprake is van betrokkenheid bij de lymfeklieren, zal uw arts hier rekening mee houden bij het aanbieden van behandelingsopties. De lymfevloeistof gefilterd door de lymfeklieren, ongeacht waar ze zich bevinden, beweegt zich naar de borst en circuleert terug in de bloedbaan. Bovendien is het belangrijk om te weten hoeveel kankercellen naar de respectieve lymfeklier zijn gereisd. Kankercellen die zich in lymfeklieren hebben verspreid, hetzij in de buurt van de oorspronkelijke locatie of elders, kunnen erop wijzen dat de kanker vordert.

Kanker die wordt aangetroffen in nabijgelegen lymfeklieren wordt meestal anders behandeld dan kanker in lymfeklieren die verder weg zijn van de primaire kanker. Als u eerder kanker heeft gehad, heeft u mogelijk alleen een scan nodig om de diagnose secundaire kanker in de lymfeklieren te stellen. Veel voorkomende symptomen van lymfoom zijn zwelling van lymfeklieren in uw nek, in uw oksels of in uw lies. Wanneer een longkanker zich bijvoorbeeld heeft verspreid naar lymfeklieren op afstand, zien de kankercellen eruit als longkankercellen.

Er zijn duizenden lymfeklieren door het hele lichaam die samen geclusterd worden aangetroffen, verbonden door lymfevaten door het hele lichaam, in gebieden zoals de lies, oksel (oksel), borst, buik, enz.

Leave Reply

Required fields are marked *