Wat gebeurt er als er kanker wordt aangetroffen in uw lymfeklieren?

Als ze door het lymfesysteem reizen, kunnen de kankercellen in lymfeklieren terechtkomen. De meeste ontsnapte kankercellen sterven of worden gedood voordat ze ergens anders kunnen groeien. Maar een of twee kunnen zich in een nieuw gebied vestigen, beginnen te groeien en nieuwe tumoren vormen. Kanker die in de lymfeklieren verschijnt, is een indicator van hoe de kanker zich verspreidt.

Als kankercellen alleen worden aangetroffen in de lymfeklieren in de buurt van de oorspronkelijke tumor, kan dit erop wijzen dat de kanker zich in een eerder stadium bevindt en zich niet ver buiten het primaire gebied heeft verspreid. De aanwezigheid van kankercellen in een lymfeklier geeft aan dat de kanker zich verspreidt. Kankercellen die in de lymfeklier overleven, kunnen vervolgens naar andere delen van het lichaam reizen. Kankercellen kunnen zich losmaken van de primaire kanker en door het lymfestelsel reizen naar lymfeklieren verder weg van waar de kanker begon.

Deze staan bekend als lymfeklieren op afstand. Als kankercellen zich vestigen in de verre lymfeklieren, staat het bekend als secundaire of gemetastaseerde kanker. Vaker kan kanker in de lymfeklieren verschijnen als een uitzaaiing, die zich van ergens anders in het lichaam verspreidt. Sommige kankercellen breken af van een tumor en metastaseren op een andere locatie.

Die kankercellen kunnen door de bloedbaan reizen en andere organen bereiken, of door het lymfesysteem gaan en lymfeklieren bereiken. De meeste kankercellen die door de bloedbaan of het lymfesysteem reizen, zullen echter afsterven of worden gedood voordat ze de kans krijgen om te metastaseren, volgens de American Cancer Society (ACS). Kankercellen kunnen de doorgang van lymfevocht door uw lichaam verstoren. In de meest ernstige gevallen gebeurt dit in uw armen of benen en wordt het lymfoedeem genoemd.

Als gevolg hiervan zult u zwelling in die gebieden opmerken. Kanker in de lymfeklieren veroorzaakt mogelijk geen symptomen. Maar soms kunnen de gezwollen lymfeklieren de circulatie van weefselvloeistof blokkeren. Dit kan zwelling veroorzaken in het aangetaste deel van het lichaam.

Gezwollen lymfeklieren in de oksel of lies kunnen bijvoorbeeld zwelling in de arm of het been aan dezelfde kant van het lichaam veroorzaken. Om te metastaseren, breken kankercellen af van de primaire tumor en reizen ze door het bloed of de lymfe naar andere organen. Als iemand kanker in zijn lymfeklieren blijkt te hebben, is dit meestal een slecht teken dat de kanker zich heeft of zal verspreiden naar andere delen van het lichaam. De meeste sterfgevallen door kanker worden veroorzaakt door uitgezaaide kanker.

Als u een gezwollen lymfeklier opmerkt die na twee weken niet beter wordt (lymfeklieren kunnen opgezwollen raken door een infectie), overweeg dan om een afspraak te maken met uw arts om deze te laten evalueren. Er waren ook meer immuuncellen genaamd T-regulerende cellen (T-reg's) in lymfeklieren die werden binnengevallen door melanoomcellen. Als een persoon tekenen opmerkt dat kanker zich naar zijn lymfeklieren heeft verspreid, moet hij onmiddellijk met een arts praten. Wanneer kanker zich heeft verspreid naar een lymfeklier, zal het meestal opgezwollen en vergroot worden, zal het hard aanvoelen en al dan niet zacht aanvoelen, Dr.

Naarmate sommige kankers geavanceerder worden, zijn ze vatbaarder voor verspreiding naar de lymfeklieren via de kleine lymfevaten. Wanneer de zwelling van de lymfeklieren aanhoudt en gepaard gaat met andere symptomen, zoals koorts of nachtelijk zweten, of wanneer er geen duidelijke infectie is, is het misschien tijd om medisch advies of evaluatie in te winnen bij een arts. Omdat lymfeklieren kunnen worden beïnvloed door medische aandoeningen zoals infectie en kanker, en schadelijke cellen daar terechtkomen, kunnen ze aanwijzingen geven over wat er in je lichaam gebeurt. Als de gezwollen lymfeklieren diep in de borst of buik zitten, kunnen de lymfeklieren niet worden gezien of gevoeld.

Verwijdering van de lymfeklieren kan ervoor zorgen dat het aangetaste deel van het lichaam niet in staat is om lymfevocht af te voeren, wat kan leiden tot een vloeistofback-up (lymfoedeem) en een aanhoudend probleem kan worden. De zwelling of vergroting, lymfadenopathie genaamd, treedt op in de lymfeklieren wanneer ze cellen filteren die zijn aangetast door een aandoening, zoals een infectie, letsel of kanker. De ACS merkt op dat zodra de lymfeklieren zijn verwijderd, de lymfevloeistof in dat gebied niet langer kan weglopen. Het komt heel vaak voor dat kankercellen reizen van waar ze in het lichaam zijn begonnen, naar nabijgelegen lymfeklieren.

We hebben honderden lymfeklieren verspreid over het lichaam, waaronder de nek, oksel, borst, buik en lies. Bij muizen lijken kankercellen (blauw) die zich naar de lymfeklieren verspreiden (oranje) immuuncellen (paars) te overtuigen om de kanker te helpen verspreiden naar andere organen (longen en lever). Net als bij wat andere onderzoeken hebben gevonden, lijkt het erop dat wanneer kankercellen aankomen, ze de hoeveelheden en soorten immuuncellen in de lymfeklieren verschuiven. Aan de andere kant, als uw arts constateert dat de kankercellen naar lymfeklieren ver van de oorspronkelijke tumor zijn gereisd, kan de kanker zich sneller verspreiden en zich in een later stadium bevinden.

.

Leave Reply

Required fields are marked *