Wat is de overlevingskans van lymfeklierkanker?

Een persoon kan symptomen ontwikkelen als zijn kanker zich verspreidt van zijn lymfeklieren naar andere delen van zijn lichaam. Een relatief algemeen overlevingspercentage van 5 jaar van 70 procent betekent bijvoorbeeld dat een persoon met een bepaalde kanker 70 procent kans heeft om 5 jaar later te leven in vergelijking met een persoon zonder kanker. Dit is een zeer geneesbaar type, zegt Michael Roth, MD, de directeur van het Childhood Cancer Survivorship Program aan het MD Anderson Cancer Center van de Universiteit van Texas in Houston. Als de kanker in het regionale stadium wordt ontdekt, betekent dit dat deze zich heeft verspreid naar ten minste twee lymfeklieren, of dat het van één lymfeklier naar een nabijgelegen orgaan reikt.

Met andere woorden, het is de overleving van kankerpatiënten na rekening te houden met de achtergrondmortaliteit die ze zouden hebben ervaren als ze geen kanker hadden gehad. Lees verder om meer te weten te komen over wat de verspreiding van kanker naar de lymfeklieren betekent, en de beschikbare behandeling. Kankeronderzoekers bepalen het overlevingspercentage van elk type kanker door gevallen te analyseren om te zien hoeveel mensen die een diagnose krijgen 5 jaar later nog in leven zijn. De American Cancer Society vertrouwt op informatie uit de Surveillance, Epidemiology and End Results (SEER) database, onderhouden door het National Cancer Institute (NCI), om overlevingsstatistieken te verstrekken voor verschillende soorten kanker.

Netto-overleving schat het aantal mensen dat hun kanker overleeft in plaats van het aantal mensen met de diagnose kanker te berekenen dat nog in leven is. Lymfeklieren zijn kleine klieren die clusters vormen in verschillende lichaamsdelen, zoals de nek en oksels. Als een persoon tekenen opmerkt dat kanker zich naar zijn lymfeklieren heeft verspreid, moet hij onmiddellijk met een arts praten. De ACS merkt op dat zodra de lymfeklieren zijn verwijderd, de lymfevloeistof in dat gebied niet langer kan weglopen.

Lymfeklieren zijn kleine structuren die vreemde stoffen, zoals kankercellen of infecties, uit de lymfevloeistof filteren. Een relatief overlevingspercentage van 5 jaar vergelijkt het aantal mensen dat nog leeft met een bepaalde kanker met het aantal mensen zonder kanker om sterfgevallen te isoleren die rechtstreeks door de ziekte worden veroorzaakt. Hoewel het verwijderen van lymfeklieren die kankercellen bevatten nuttig kan zijn, kan het ook problemen veroorzaken. Non-Hodgkin-lymfoom dat zich in het verre stadium bevindt, betekent dat de kanker zich heeft verspreid naar uw longen, lever, beenmerg of naar verschillende lymfekliergebieden.

Leave Reply

Required fields are marked *